Hur gjorde jag: Jag följde receptet som var
1/2 dl vetemjöl.
1 dl havregryn.
50 g margarin.
2 tsk socker.
Blåbär eller annan fyllning att ha i.
Vi satte på ugnen på 225 grader, sedan smörjde vi en ugnssäker form. Vi hällde i bären i formen, och vi hade ungefär en och en halv deciliter blåbär. Efter det blandade vi vetemjöl, havregryn, margarin och socker i en skål och gjorde en deg utav det. Sedan lade vi på degen på bären och satte in pajen i ugnen i ungefär 15-20 minuter.
Under tiden som pajen var i ugnen, gjorde vi vaniljsås. Den bestod utav 1 ägg, 1 msk socker, 1 tsk potatismjöl och 2 dl mjölk. Vi sjudade såsen på spisen tills den tjocknade lite och satte hela grytan med såsen i, i ett kallt vattenbad en stund. När den stod där rörde vi om lite och sedan hällde vi 1 msk vaniljsocker. Då var pajen lagom färdig och vi lade upp det på två tallrikar.
Ändringar i receptet: Vi hade laktosfritt margarin och mjölk.
Viktigt att tänka på: Vaniljsåsen får inte börja koka och man ska röra/vispa runt i den under hela tiden som den sjuder.
Råd och tips: Samma som frågan innan.
Jag jobbade med: Emil.
Kök nummer: 7.
Eftersyssla: Byta soporna.
Utvärdering: Jag tyckte att allt var bra, men bären var lite sura.
Allt blev som jag hade tänkt och det blev bättre än förväntat.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar