Hur gjorde jag: Jag smälte 50 gram margarin och blandade det med 2 dl mjölk, så att det var i 45 grader. Sedan hällde vi över det i en bunke och blandade det med ungefär 1,5 tsk torrjäst. Vi hällde i 4,5 dl mjöl, 1/2 dl socker och lite salt. Sedan arbetade vi degen så att den släppte från bunken och sedan lät vi den jäsa i bunken i ungefär 10-15 minuter. Efter det hällde vi ut degen på ett mjölat bakbord och arbetade den och rullade den så att degen blev avlång. Efter det, delade vi degen i små bitar och rullade dem till runda bollar som vi sedan lät jäsa på plåten i 20 minuter. Efter det penslade vi bullarna med ägg och sedan fick de vara i ugnen i 6 minuter.
Ändringar i receptet: Vi följde ett kanelbullerecept men vi skulle inte göra fyllning och den formen som är på kanelbullar.
Viktigt att tänka på: När man använder torrjäst så ska degspadet vara 45 grader och inte 37 som det är med vanlig jäst.
Råd och tips: Pensla bullarna med ägg precis innan de ska in i ugnen för då blir de glansiga och för en fin färg när de är färdiga.
Jag jobbade med: Filip.
Jobbade i kök nummer: 3.
Eftersyssla: Byta och slänga soppåse.
Utvärdering: De blev goda, allt blev bra.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar